בית המכפלה

מתוך ויקיחדשות, מקור החדשות החופשי

3 באפריל 2012
בית ההמכפלה הוא מבנה עתיק בן 3 קומות שניצב בסמוך למערת המכפלה. הנכס נרכש על ידי יהודים מבעליו הערבי בתיווך אנשי קש (על רקע קשיים מרובים ברכישת מקרקעין על ידי יהודים ישירות מפלסטינים), ואוכלס במשפחות יהודיות בסוף מרץ 2012. המנהל האזרחי שנדרש לעיסקה, אישר את חוקיותה[1].

על רקע אי תיאום רכישת הבית וכניסת המשפחות היהודיות עם גורמי הצבא והשלטון, דרשו גורמי צבא לפנות את הבית מיושביו על רקע קיום צו צבאי המחייב אישור מראש של גורם שלטוני לכל עסקת מקרקעין ביהודה ושומרון. בעקבות כך הוכרז אזור הבית כשטח צבאי סגור, והוצא צו פינוי לדייריו בטענה כי יש בכך ערעור המצב הבטחוני במקום. ראש הממשלה בנימין נתניהו הורה לשר הבטחון אהוד ברק להקפיא את פינוי היהודים מהבית[2].

המוכר של הדירה נעצר בידי המשטרה הפלסטינית, בעוון מכירת נכס ליהודים. לטענת המשטרה המבנה נמצא במוקד סכסוך ירושה פלסטיני[3].

המאבק הציבורי[עריכה]

עתניאל שנלר, חבר הכנסת מקדימה, קבע מזוזה בפתח הבית והביע תמיכה בהתיישבות במקום[4]. המטה הלאומי בליכוד ארגן ביקור תמיכה בבית, של פעילי המטה בהשתתפות חברי כנסת מהליכוד[5]. שר הפנים אלי ישי קרא לראש הממשלה לכנס בדחיפות את הקבינט כדי לקבל החלטה בעניין הבית[6].

בתגובה לצו הפינוי שהוצא לבית, קרא השר השר דניאל הרשקוביץ לראש הממשלה להתערב ולמנוע את פינוי בית המכפלה. גם השרים גדעון סער, לימור לבנת ויולי אדלשטיין הביעו התנגדות לצו הפינוי[7]

חבר הכנסת דני דנון כינה את הצו "ניסיון לבצע מחטף ולעקוף את החלטת הצוות הממשלתי". יו"ר מועצת יש"ע דני דיין אמר בתגובה לצו, כי "הדרישה לפנות את בית המכפלה בחברון לאחר שעסקת הרכישה נבדקה ונמצאה כשרה היא עיוות מוחלט של הצדק, ונשיאת שם הביטחון לשווא".

מנגד, ארגון השמאל שלום עכשיו גינה בחריפות את כניסת היהודים לבית וקרא לפנותם מיידית.

הערות שוליים[עריכה]

מקורות[עריכה]

  • ויקיפדיה העברית, "[1]", ‏‏, 3 באפריל 2012