מלחמת התודעה מתחזקת עם ההסלמה בשטח

מתוך ויקיחדשות, מקור החדשות החופשי

30 ביולי 2006

השינוי באווירה[עריכה]

מאז הבוקר ניכר שינוי כיוון בדיווח העולמי על המלחמה בלבנון. אם עד כה היו איזונים לפחות ברמה הנראית לעין, לכל דיווח מלבנון, כולל ביקורת על החיזבאללה ואופן הכנתו את איזורי החדשות כבמה להצגה, הרי שעתה החלו להתעלם לחלוטין מהחיזבאללה, מאמירותיו ואת מעשיו משאירים בערפל הרחוק. אם מציגים את ישראל, הרי שהיא מוצגת עם תמונות המציגות את הצד שלה בלא נפגעים. תמונות של קירות מחוררים ושוטר הבוחן שאריות קטיושה, בעמוד הראשי, מדגישים את הצד הלא שווה במלחמה, בה הלבנונים הם כביכול הנפגעים העיקריים.

טענות ישראל כולל הוכחות מצולמות המעלות שאלות לגבי דיוק הדיווח (שמונה שעות בין הפגיעה במטרה זו ובין התמוטטות הבניין) אינן באות לידי ביטוי כלל, או שמוגשות לצד ביטולן בידי שר החוץ הלבנוני בעת דיבורו בתחנת אל ג'זירה.

השיחות עם קונדוליזה[עריכה]

בעוד שבחדשות בישראל כתוב מה דיברו ראש הממשלה אהוד אולמרט ושרת החוץ של ארה"ב קונדוליזה רייס לפני נסיעתה לארה"ב, הרי שבCNN ואפילו בפוקס ניוז נרשם ש"בעקבות פגיעת חיל האויר באזרחים - נכשלו השיחות במזרח התיכון וקונדוליזה בדרך חזרה הביתה".

התקיפה בסיאטל[עריכה]

בשטח, החיזבאללה מרחיב את פעילותו גם לחוץ לארץ, עם תקיפת המרכז היהודי בסיאטל שבארה"ב בערב שבת. מספר נשים נפצעו קשה, אשה צעירה נלקחה כבת ערובה בכדי לחדור למרכז, ואשה בהריון נהרגה. מערכות החדשות העולמיות מקטינות את העניין, ומדווחות על "פעולת יחיד" של תושב פקיסטני בארה"ב.

המכה האוירית בכפר כנא[עריכה]

העיתונות העולמית מדווחת על פגיעת חיל האוויר בבניין בכפר כנא. מספר ההרוגים המדווח נע בין 30 ל60, רבים מהם ילדים. הדיווח מגיע לאחר הצגת מספר סרטים בכל ערוצי התקשורת המראים ילדים עם בובות ליד הריסות בתיהם. כפר כנא מהווה סמל ותזכורת למבצע ענבי זעם מ1996 כאשר שר הבטחון אהוד ברק נאלץ להפסיק את התקיפה בעקבות פגיעה במקלט של האום, ופגיעה בילדים רבים. אז מטרת המבצע היתה להכריח את לבנון ללחוץ על סוריה ללחוץ על החיזבאללה להפסיק את האש.

הפעם מדובר במקלט פרטי ובכפר שתושביו נתבקשו לעוזבו. מנהיג החיזבאללה חסן נסראללה מאיים לנקום את הפגיעה באזרחים, בכפר כנא, אך בעיתונות העולמית, בCNN ובפוקס ניוז מעדיפים להסתיר את הנאומים הללו לטובת מה שנראה ככתבות ערוכות ומוכנות נגד ישראל. על רקע הבית ההרוס, אשר עליו נאמר כי היה מהיפים בכפר, מציגים את התושבים המפונים אל אמבולנס שזה עתה מגיע, כאנשים אשר לא עזבו את המקלט בגלל היותם "עניים מכדי לצאת". בסרט כבר אין עשן עולה מהבית, אך מציגים זקנים וילדים המפונים אל האמבולנס ומספרים שאלה התושבים המפונים מההפצצה. בכתבה אחרת בה רוצים להראות את מימדי ההרס, מספרים שלא הגיעו פצועים לבתי החולים. האם אנו עדים לחיזבוליווד?

המדיה הישראלית נופלת בפח, ובאתרי החדשות של מעריב וידיעות, מפרסמים כביכול מאבק בין אנשי חיל האוויר וחיל המודיעין על האחריות לתקלה. בשולי החדשות מוזכר שיש תמונות בהם רואים שוב ושוב יריות לעבר ישראל ואת היורים נסוגים בריצה אל הבית הזה. אך נתון זה מגיע בשורה 170 ואחרי למעלה מ700 מלים, ונאמרת בדרך אגב. לאחר שהפגנות של 500 איש מקבלות מקום עיקרי בראש החדשות בתחילת המלחמה, עם הסתייגות של מספר המפגינים הקטן כדי כביכול להרשים אותנו בקקיונות שלה, הרי שעתה מקבלות ההפגנות מקום ראשון בחדשות וקקיונותן נעלמה. כותרות כמו "הפגנות בתל אביב ובביירות נגד המלחמה" משוות את ההפגנות, בלי להזכיר את ההבדל העצום בין שתי ההפגנות - בביירות הפגנה גדולה וטעונה של מוסלמים נגד ישראל בבקשה להגביר את המלחמה נגדה, בעוד שבישראל ההפגנה היתה קטנה בהשתתפות ארגונים המתנגדים למדינת ישראל באיצטלה של דרישה להפסקת אש.

מקורות[עריכה]