הפיגוע המשולב באוטובוסים בבת ים ובחולון
20 בפברואר 2025
פיגוע משולב באוטובוסים בבת ים וחולון מתייחס לאירועי פיצוץ שהתרחשו ב-20 בפברואר 2025, כאשר מטעני חבלה הוטמנו בחמישה אוטובוסים בערים בת ים וחולון. לפי הדיווחים, שלושה מהמטענים התפוצצו והאירועים נחשדו כנסיון לפיגוע מתוכנן, כאשר ננקטו מייד פעולות של רשויות הביטחון והתחבורה הציבורית.
רקע
[עריכה]במסגרת המאמצים למניעת פעולות טרור ולשמירה על בטחון הציבור, נערכו בדיקות יסודיות בכלי התחבורה הציבורית בגוש דן. האירוע התרחש לאחר שסיום נסיעות האוטובוסים, דבר שהקטין את הסיכון לפגיעת נוסעים. בתחילה נבחן כיוון פלילי, אך בעקבות ממצאים נוספים עברת החקירה לכיוון של פיגוע טרור.
תיאור האירועים
[עריכה]ביום האירוע התרחשו סדרת פיצוצים בשלושה חניונים נפרדים:
- בת ים: שני פיצוצים אירעו בשני חניונים שונים בעיר. באחד החניונים, לאחר הדיווח הראשון, עלה האוטובוס באש מיד עם התפוצצות המטען.
- חולון: פיצוץ נוסף התרחש בחניון הסמוך לבית החולים וולפסון, במרחק של כ-4 ק"מ ממרכז בת ים.
על פי דיווחי המשטרה, המטענים, אשר הוערכו בכ-5 ק"ג כל אחד, הוטמנו באוטובוסים שעמדו בחניונים. בנוסף, במהלך הסריקות שהתבצעו לאחר האירוע, אותרו שני מטעני חבלה נוספים שלא התפוצצו, באוטובוסים בימית 2000 ובצומת וולפסון.
תגובות רשמיות
[עריכה]רשויות הביטחון
[עריכה]- משטרת ישראל: כוחות המשטרה הופעלו במידה נרחבת בזירות האירוע. מפכ"ל המשטרה, דני לוי, הגיע לאחת מהזירות לקבלת עדכונים ולפיקוח על הבדיקות.
- סריקות ובדיקות: נערכו סריקות במגוון כלי תחבורה בגוש דן לאיתור חפצים חשודים. נהגי האוטובוסים קיבלו הנחיות לעצור ולבצע בדיקות יסודיות בכלי הרכב, עם דיווח מיידי במקרה של גילוי חפץ חשוד.
משרד התחבורה
[עריכה]- השר מירי רגב הורה על עצירת כל כלי התחבורה הציבורית (אוטובוסים, רכבות קלות וכבדות) ברחבי הארץ לצורך בדיקות מקיפות, תוך תיאום עם השב"כ והמשטרה.
רשויות מקומיות
[עריכה]- בעיריית בת ים נציגים, בראשות ראש העיר צביקה ברוט, נוכחו בזירות האירוע והודיעו על נקיטת אמצעי זהירות נוספים ובדיקות שוטפות במרחב העירוני.
חקירה והתפתחויות
[עריכה]החקירה נמשכת במטרה לאתר את הגורמים לאירוע ולבדוק אם היה מדובר בפיגוע מתוכנן. בתחילה נבחן הכיוון הפלילי, אך כיום עיקר המאמץ מושקע בגיבוש תמונת הפעולה של פיגוע טרור משולב. סריקות נוספות מתבצעות גם באוטובוסים ובמערכות התחבורה הציבורית בגוש דן.
השלכות
[עריכה]- השבתת מערכת הרכבת הקלה: בעקבות האירוע, הוחלט להפסיק זמנית את פעילות הרכבת הקלה בבת ים לצורך ביצוע בדיקות.
- עירנות הציבור: הרשויות קראו לציבור לגלות עירנות מוגברת ולהודיע על כל גילוי של חפץ חשוד.
הערות שוליים
[עריכה]