קונצנזוס בעימות הרפובליקנים - יש לאסור ההפלות

מתוך ויקיחדשות, מקור החדשות החופשי

4 במאי 2007

רודי ג'וליאני

היום (חמישי) לפנות בוקר הסתיים העימות הטלוויזיוני בין עשרת המועמדים לראשות המפלגה הרפובליקנית לבחירות לנשיאות ארצות הברית ב-2008. גולת הכותרת של העימות הייתה בשאלת ההפלות. רוב מועמדי המפלגה השמרנית הסכימו כי ישמחו אם זכות האם לבצע הפלה בעוברה תדחה בידי בית המשפט העליון. רק ראש עיריית ניו יורק לשעבר, רודי ג'וליאני, הביע את דעתו כי יהיה זה "בסדר" אם הזכות תשאר על כנה, אם כי סייג דבריו באומרו שיהיה זה "בסדר" גם כן אם הזכות תנטל. ג'וליאני המשיך ואמר כי "על בית המשפט לקבל את ההחלטה ועל המדינה להתמודד עימה".

בשנים האחרונות נושא ההפלות חזר לסדר היום כאשר יותר ויותר חברי המפלגה הרפובליקנית הביעו דעתם כי יש לאסור על ביצוען ולהפוך את פסק הדין התקדימי פסק דין רו נגד וייד מ-1973 אשר אישרן מלכתחילה.

ג'וליאני נחשב לאחד משלושת המועמדים המובילים לקראת הבחירות במפלגה. עמיתו מיט רומני, מושל מסצ'וסטס לשעבר, אשר נחשב גם הוא למועמד מוביל, הסביר כי בעוד שבעבר היה בעד זכות האישה לבחור בדבר הפלות לאחר שחקר בנושא השיבוט גנטי שינה את דעתו. את השלישיה המובילה משלים מהעבר השני של המתרס הסנטור ג'ון מק'קיין מאריזונה, לו עבר עשיר בפעילות כנגד ביצוע הפלות.

שאר המתמודדים בבחירות אשר השתתפו אף הם בעימות הם הסנטור סם בראונבק, המושלים לשעבר טומי ת'ומפסון, ג'ים גילמור ומייק האקבי וחברי בית הנציגים טום טנקרדו, רון פול ודנקן האנטר. העימות שודר בשידור ישיר מהספרייה הנשיאותית ע"ש רונאלד רייגן ועסק, מלבד בנושא ההפלות, בשאר הנושאים הבוערים אשר על סדר היום בחברה האמריקנית, כגון מצב המלחמה בעיראק, המאבק בטרור, התוכנית הגרעינית של איראן ועוד. עשרת המתמודדים הביעו עמדות אופייניות למפלגה הרפובליקנית בנושאים אלו. כל העשרה תמכו בהמשך המעורבות הצבאית בעיראק והיוו בכך ניגוד חריף לעימות הטלוויזיוני בשבוע הקודם בין המועמדים הדמוקרטים, אשר קראו פה אחד לצאת מהמדינה שסועת הטרור.

מקורות[עריכה]