פרשת הסוס הטרויאני

מתוך ויקיחדשות, מקור החדשות החופשי

פרשת הסוס הטרויאני היא פרשת ריגול תעשייתי שפורסמה בישראל במאי 2005.

לביצוע משימת איסוף המידע שימשה תוכנה מסוג סוס טרויאני שהושתלה במחשבי החברה ואיפשרה שליפת מידע עסקי חסוי מתוכם ושידורו באמצעות האינטרנט לשותל התוכנה. בפיתוח התוכנה חשוד מיכאל האפרתי, שנעצר בלונדון. בהפעלת התוכנה, שנרכשה מהאפרתי, חשודים משרדי חקירות, החשודים שהשתמשו בה לריגול תעשייתי בעקבות הזמנות שקיבלו מחברות שונות.

תחילת הפרשה[עריכה]

הפרשה החלה בנובמבר 2004, כשאמנון ז'קונט ואשתו ורדה רזיאל ז'קונט הגישו תלונה במשטרה שלפיה חלקים מספרו החדש של ז'קונט מופצים באינטרנט עוד לפני שהסתיימה כתיבתו. הם חשדו כי מישהו פרץ למחשבם, שלף ממנו את המסמכים והפיץ אותם. לטענתם, היה זה מיכאל האפרתי, שהיה נשוי בעבר לבתם.

חקירה נפתחה ביחידת המחשב במפלג ההונאה. לאחר סריקת מחשבו של אמנון ז'קונט, התגלה בו סוס טרויאני, שבאמצעותו נשלחו מסמכים ותמונות לשרת FTP.


הקורבנות החשודים בהזמנת
משימת הריגול
אמנון ז'קונט מיכאל האפרתי
הוט yes
פרטנר סלקום ופלאפון
גלובס אמדוקס
מי עדן תמי 4

התפתחויות ראשוניות בפרשה[עריכה]

בעקבות מעצרו של מיכאל האפרתי בלונדון והסרת צו איסור הפרסום בעקבות כך ב־30 במאי 2005, הפכה החקירה לגלויה. חוקרים פרטיים רבים נעצרו והם הכחישו כי הם עברו על החוק וטענו שגם אם כך הדבר, הם לא היו מודעים לעבירה.

ב־8 ביוני ניסה מנכ"ל מודיעין אזרחי, יצחק רט, להתאבד בזמן שהובל לחקירתו.

מעצרם של החוקרים הפרטיים הוארך שוב ושוב, לעומת זאת הבכירים בחברות העסקיות שנחשדו בביצוע ההזמנות נחקרו בלבד. ב־7 ביולי הוגשו נגד 9 מהחוקרים הפרטיים כתבי אישום.

הסגרת בני הזוג אפרתי[עריכה]

בני הזוג אפרתי הוסגרו לישראל ב-30 בינואר 2006 ונעצרו עם הגעתם ארצה. מעצרם הוארך מספר פעמים בעת שמתנהלים דיונים על עסקת טיעון.

קישורים חיצוניים[עריכה]