רעידת אדמה רביעית בשבועיים

מתוך ויקיחדשות, מקור החדשות החופשי

3 בדצמבר 2007

רעידת אדמה באזור צ'ואטסו שביפן, 23 באוקטובר 2004

אתמול (א') הורגשה רעידת אדמה באזור ירושלים. רעידת האדמה הייתה בסדר גודל של 4 (4.2 ליתר דיוק) בסולם ריכטר והיא הרביעית בתקופה של שבועיים באזור זה. נוסף על ארבע הרעידות הגדולות הללו, התרחשו עוד מספר רעידות קטנות יותר באותם האזורים אשר הורגשו אך מעט ולפיכך גרמו להד תקשורתי נמוך יותר. עם זאת, תדירות הרעידות בשבועות האחרונים החלה להעלות חששות בקרב הציבור.

מומחים מבהירים שלמרות הפעילות הרבה שנמדדת, הרעידות אינן בהכרח מבשרות את בואה של רעידת אדמה גדולה יותר. עם זאת, ישנם גיאולוגים וסייסמולוגים הסבורים כי בעתיד ניתן יהיה לחזות רעידות אדמה גדולות על פי רעידות מקדימות, ולכן כבר עתה נשמעו מספר המלצות מפי גורמים שונים לנקוט במשנה זהירות. פרופ' אמוץ עגנון מהאוניברסיטה העברית מסביר שרעידות האדמה הן כמו חריקה של עץ: כשזה חורק, זה אומר שהוא עלול להישבר - אך לא בהכרח, וכמו כן לעתים נשבר עץ מבלי לחרוק קודם לכן. עגנון מביא כדוגמה שתי רעידות גדולות (במפרץ אילת בשנת 1995, ובקפריסין בשנת 1996), שלפניהן הייתה שרשרת של רעידות אדמה קטנות יותר. מאידך, נמדדו מאז בערך 20 שרשראות כאלו שלא נגמרו ברעידת אדמה גדולה.

בנוסף ממליץ עגנון לתושבים הגרים בסמוך למקור הרעידות, השבר הסורי אפריקני באזור ישראל, להחזיק בבתים אספקה, למקרה שתבוא רעידה גדולה. ההנחה המוקדמת היא כי סביר להניח שבעת רעידת אדמה גדולה שכזו ישתבשו מערכות התחבורה ואספקה וטיפול יאחרו להגיע. לסיכום, הוא אומר: "יש להתייחס לשרשראות כאל תזכורות לפוטנציאל ההרס של רעשים גדולים, ולהתכונן לרעה בלי להיכנס לחרדות. בעבר ההיסטורי והגיאולוגי התרחשו באזורנו רעשי אדמה הרסניים."

מקורות[עריכה]

ויקיחדשות
ויקיחדשות
מאמר זה מכיל דיווח ממקור ראשון שנעשה על ידי חבר בוויקיחדשות. ראו את דף השיחה לפרטים נוספים.