ביקור היסטורי של נשיא איראן במצרים, לראשונה מאז 1979

מתוך ויקיחדשות, מקור החדשות החופשי

5 בפברואר 2013

מחמוד אחמדינג'אד, נשיא הרפובליקה האסלאמית של איראן.

נשיא איראן מחמוד אחמדינג'אד מבקר במצרים, בביקור נשיאותי ראשון של נשיא איראן מאז המהפכה האסלאמית של איראן ב-1979. ייפגש עם מקבילו המצרי, הנשיא מוחמד מורסי.

לאחר 32 שנים של נתק בקשרים הדיפלומטיים בין איראן למצרים, נתק שיזמה טהרן בעקבות חתימת מצרים על הסכם השלום עם ישראל, מגיע נשיא איראני ראשון לקהיר, במה שמבטא התקרבות דיפלומטית מחד ומעורר ביקורת רבה מאידך בשל נתק עמוק יותר שקיים בין שתי המדינות, בשל העובדה שצמר השלטון באיראן היא שיעית וצמרת השלטון במצרים הינה סונית במהותה, והביקור הוא למעשה ביקור במסגרת מפגש פסגה של הארגון לשיתוף פעולה אסלאמי, שמונה כיום 57 מדינות חברות, ויתקיים בקהיר.

אחמדינג'אד צפוי במסגרת המפגש לדון עם מורסי בעניין המצב בסוריה ומלחמת האזרחים העקובה מדם המתחוללת שם ואשר רק באחרונה דיווחה האופוזיציה הסורית כי בחודש ינואר נהרגו 5,000 אזרחים חפים מפשע.

ביקורו של אחמדינג'אד במצרים הוא תקדים היסטורי בדומה למה שהיה ביקורו של מורסי בוועידת המדינות הבלתי מזדהות באיראן באוגוסט 2012, אז ביקורו עורר תקווה בקרב ההנהגה האיראנית, אך לאחר החיבוק הנימוסי עם אחמדינג'אד, עלה מורסי על הבמה ובנאומו תקף את מדיניותה של איראן בסוריה ותמיכתה במשטרו הרצחני של בשאר אסד. המשבר בסוריה לא ירד מאז מן הפרק, אלא רק החריף ואיראן עדיין ממשיכה לתמוך במשטר אסד, שאחראי לטבח של יותר מ-50,000 מוסלמים, רובם סונים, נושא מעורר מחלוקת שמעיב על היחסים בין המדינות.

טרם עלייתו למטוס הנשיאותי לביקור בקהיר, התראיין מחמוד אחמדינג'אד לכתבי הטלוויזיה הלבנונית "אל מידאן" ואמר כי הוא היה רוצה לבקר ברצועת עזה.

מקורות[עריכה]