לדלג לתוכן

בעקבות צו בג"ץ: העותרים מברכים, המשיבים מכבדים

מתוך ויקיחדשות, מקור החדשות החופשי

25 ביולי 2007
בעקבות הצו על תנאי אשר הוצא היום (רביעי) על ידי בג"ץ, לפיו מחוייב היועץ המשפטי לממשלה מני מזוז לנמק מדוע לא לבטל עסקת הטיעון עם קצב, רבו התגובות מכל הצדדים. עיקר המגיבים בחרו להגיב על החלטת בג"ץ, אך לא ביקורהּ.

עו"ד פלדמן ולביא, המייצגים את קצב, אמרו כי הם מכבדים החלטת הרכב השופטים המורחב, אך מיהרו לציין כי הם שמחים על דברי הפרקליטות במשפט בדבר הקשיים הראייתים, שכן "הדברים מהווים הוכחה ברורה לכך שהפרשה נופחה מעל ומעבר", דבריהם אשר צוטטו ב-ynet. להם הצטרף יועץ התקשורת של קצב, רונן צור, באומרו לאתר nrg "הדברים הנוקבים והברורים של נציגי הפרקליטות מהווים הוכחה ברורה לטענת הסנגורים במשך כל החודשים האחרונים."

עו"ד ניצן מפרקליטות המדינה צוטט ב"הארץ" באומרו כי "בהחלטתו ציין בית המשפט כי בשל המורכבות בתיק הוא מבקש הבהרות נוספות, ואנו נשתדל להסביר ככל יכולתנו". חברי הכנסת זהבה גלאון ורן כהן ממפלגת מרצ קראו ליועץ המשפטי לבטל העיסקה עוד לפני הכרעת בג"ץ לאור תוצאות הדיונים. אכן, כאשר נשאל האם יתכן והפרקליטות תשקול משיכת עסקת הטיעון וביטולה עוד לפני הכרעת בית המשפט העליון בנושא, אמר עו"ד ניצן "הפרקליטות תלמד את ההחלטה ותשקול את הדברים".

עו"ד בראשי, המייצגת את המתלוננת א' מבית הנשיא, אשר סעיפי האישום בדבר טענותיה לאונס על ידי קצב בעת שזה היה נשיא הוסרו במסגרת עסקת הטיעון, ברכה על ההחלטה. בראשי תיארה את החלטת בג"ץ כ"פתיחת שערי הצדק" בעבור מרשתה. נשיאת בית המשפט העליון דורית בייניש אמרה היום במהלך הדיונים כי במערכת היחסים בין קצב ל-א' בזמן כהונתו כנשיא היא בעייתית בכל מקרה, שכן גם אם לא היה מדובר באונס עדיין מדובר בניצול יחסי מרות. בצו אשר הוגש למזוז קרא בג"ץ ליועץ המשפטי לנמק גם מדוע אין להגיש כתב אישום בנושא זה.

ראו גם

[עריכה]

מקורות

[עריכה]