החל שחרור 87 האסירים הפלסטינים
1 באוקטובר 2007
היום (שני) שיחררה ישראל 57 אסירים בטחונים פלסטינים לאזור הגדה, זאת בהתאם לסיכום ראש הממשלה אהוד אולמרט עם נשיא הרשות הפלסטינית אבו מאזן, כאות למחווה של ישראל לרשות. הפלסטינים אשר שוחררו היום, לרגל הרמדאן, הוסעו לאזור רמאללה, שם יכלו להתאחד עם משפחותיהם וחבריהם אשר חיכו להם, מנופפים בדגלי הרשות וצוהלים. השחרור התאפשר לאחר שהרכב שופטי בג"ץ דחה אמש עתירתו של ארגון "אלמגור" כנגד השחרור, בטענה כי רוב האסירים לא ריצו אף 75% מהעונש שנגזר עליהם.
כאמור, 57 אסירים שוחררו, אך מלבדם ישנם עוד 30 אשר שחרורם עוכב, זאת לאחר שנשיא המדינה שמעון פרס עיכב את חתימתו על קיצור עונשם במערכת בתי הסוהר של ישראל. 30 אסירים אלו, אשר כולם מתגוררים ברצועת עזה, צפויים להשתחרר רק מחר. מספר פרשנים מייחסים את העיכוב למכתב אשר שלח הרמטכ"ל גבי אשכנזי לממשלה ובה הוא מביע את סייגיו ורגשותיו לגבי שחרור האסירים הפלסטינים. לדברי אשכנזי במכתבו, אין זה מן הראוי כי אסירים ישוחררו בזמן שהחייל הישראלי גלעד שליט עדיין מוחזק בשבי ברצועה. עם זאת לא נמסרה כל תגובה מצד גורמים רשמיים לגבי המכתב או לגבי סיבת העיכוב, אשר נומקה בתמצות "מסיבות טכניות".
הידיעה על העיכוב בשחרור האסירים הפלסטינים לרצועת עזה כנראה לא הגיעה לקרוביהם, אשר כבר החלו להתגודד באזור מחסום ארז, שם אמורים היו האסירים להשתחרר ולהתאחד עימם. מספר פלסטינים אשר התגודדו במקום בציפיה לבוא האסירים דיווחו כי כוחות צה"ל פתחו באש לאחר שהתקרבו לגדר המערכת. על פי הדיווחים מהרצועה כתוצאה מהירי נפגע נער בן 14 באורח קל. מגורמים בצה"ל נמסר כי החיילים ירו לעבר רגלי הפלסטינים לאחר שאלו התקרבו יתר על המידה לעמדות צה"ל, למרות יריות אזהרה.
מקורות
[עריכה]- ברק רביד, יהונתן ליס וסוכנויות הידיעות, "57 אסירים מהגדה שוחררו ליד רמאללה; האסירים תושבי עזה ישוחררו מחר", הארץ, 1 באוקטובר 2007
- עמוס הראל, יובל אזולאי ושירות "הארץ", "הרמטכ"ל הסתייג משחרור אסירים ביטחוניים מהרצועה לפני שחרור שליט", הארץ, 1 באוקטובר 2007
- כתבי ynet, בהשתתפות רוני סופר וחנן גרינברג, "האם הסתייגות הרמטכ"ל עיכבה שחרור אסירים?", ynet, 1 באוקטובר 2007