הכנסת אישרה אבטחה לקצב, אבל מה על הלשכה?

מתוך ויקיחדשות, מקור החדשות החופשי

16 באוגוסט 2007
ההכרעה בנוגע לעסקת הטיעון עם הנשיא לשעבר משה קצב עדיין לא הגיעה, אך עד שפרקליטות המדינה תגיש את תשובותיה לפאנל השופטים המורחב בבית המשפט העליון, ממשיכה הכנסת לעסוק בנושא. בעקבות דיון היום (חמישי) בוודעת הכספים של הכנסת יאושר תקציב בן 1.2 מליון שקלים שיוקדש לאבטחתו של קצב. את הבקשה לתקציב הגדול הגיש השב"כ לצורך ההגנה על הנשיא.

בעוד שנושא האבטחה איננו חלק מחבילת הפרישה לה היה זכאי קצב, נושא אחר שעלה היום בוועדה כן שייך לה - לשכתו של קצב. קצב, מתוקף יהותו נשיא לשעבר, זכאי ללשכה במימון הממשלה, כמו גם זכויות מסוימות נוספות. זכויות רבות צפויות להשלל ממנו במידה ויורשע בעבירות המיוחסות לו. עם זאת, חברי הוועדה העבירו בקשה לקצב דרך מתווך ואחיו כי יוותר מרצון על לשכתו והעוזרים להם הוא זכאי, זאת מרצון לשמור על תדמית ראויה בעיני הציבור. לאחר שממשפחת קצב נמסר כי הנשיא לשעבר דוחה ההצעה נראה כי זו תועבר להצבעת וועדת הכספים, בה מסתמן רוב אפשרי לשלילת ההטבה. עם זאת, ההצבעה עצמה נדחתה בשבועיים.

כזכור, קצב נמצא במרכז פרשה מסעירה במהלכה הוטחו כנגדו האשמות בדבר עבירות מיניות חמורות, לרבות אונס. קצב חתם על הסדר טיעון עם היועץ המשפטי לממשלה מני מזוז במסגרתו רוב האישומים החמורים הוסרו מכתב האישום אשר התגבש כנגדו והלה התפטר ממשרתו ויודה באשמה. זמן קצר לאחר חשיפת ההסדר החלו גופים שונים לעתור לבג"ץ כנגדו. הדיון, אשר נערך במעמד פאנל שופטים מורחב בראשות נשיאת בית המשפט העליון דורית בייניש, לווה בביקורת חריפה על הסדר הטיעון גם מטעם השופטים עצמם. כעת הפרשה נמצאת בהשהייה עד אשר ישיב מזוז לצו על תנאי של בית המשפט מדוע לא יבטל העיסקה.

ראו גם[עריכה]

מקורות[עריכה]