חילופי השרים - ברק הושבע, פרץ עזב

מתוך ויקיחדשות, מקור החדשות החופשי

18 ביוני 2007

אהוד ברק
אופיר פינס - נעדר מההצבעה

היום (שני) הושבע אהוד ברק לתפקיד שר הבטחון והחליף את עמיר פרץ בהליך מהיר במיוחד, ימים אחדים לאחר שזכה בראשות מפלגת העבודה. מינויו של ברק הועבר בכנסת ברוב 47 לעומת 22 ח"כים. בלטו בהתנגדותם חברי הכנסת של מפלגת האופוזיציה הליכוד. עוד חבר כנסת אשר לא תמך במינוי היה אופיר פינס, חבר מפלגתו של ברק אשר אף תמך בו במהלך הבחירות לראשות המפלגה. פינס נעדר מההצבעה עקב עמדתו הנחרצת נגד ממשלתו של אולמרט.

מעט לפני אישורו של ברק בכנסת והשבעתו נפרד עמיר פרץ, אשר התפטר מכל תפקיד בממשלת אולמרט ביום חמישי, עם היוודע מינויו הקרוב של ברק. פרץ אמר בנאומו כי הוא "יודע שנדרש לשלם מחיר יקר על מחדלי העבר ועושה זאת בהכנעה", בטענתו כי הסיבה העיקרית לביקורת שהופנתה אליו כשר בטחון, הכשלים במלחמת לבנון השנייה, היא כשלים אשר השתרשו לפני שנכנס לתפקיד. עוד אמר פרץ כי האירועים אשר הביאו לפרוץ המלחמה ובראשם חטיפת החיילים, התרחשו ימים מעטים לאחר שנכנס לתפקיד ומשהחלה המלחמה - הושגו בה הישגים רבים.

פרץ המשיך בנאומו באומרו כי הוא מרוצה מפועלו במשרד הבטחון וכי הוא רואה בשנה בה כיהן כשר הבטחון כשנת עשייה תועלתנית. עוד הזכיר פרץ את סגנו במהלך כהונתו, חבר הכנסת אפרים סנה, וטען כי חבל שאיננו ממשיך תחת ברק.

השניים התחלפו גם בתפקידם בסיעת העבודה במסגרת ישיבתה הראשונה מאז הבחירות אשר התרחשה היום. פרץ נפרד ובירך את המשך דרכו של ברק, בעודו מבקר את הטוענים כנגדו כי עשו זאת מטעמים אישיים או שלא נתנו לו תקופת חסד מספקת להתאקלם בתפקיד. בדבריו לסיעתו ביקש ברק מחברי המפלגה לשקול את אפשרות התמודדותה בבחירות כלליות כבר ב-2008 כנגד הליכוד בראשות בנימין נתניהו.

מקורות[עריכה]