טלסקופ אירופי יחפש כוכבי לכת
28 בדצמבר 2006
טלסקופ שמתוכנן למצוא כוכבי-לכת דמויי-כדור-ארץ, שוגר אתמול מתחנת שיגור בקזחסטן על טיל סויוז רוסי. הפרוייקט, הנקרא קורוט, מובל על ידי צרפת.
"לווין הקורוט שלנו הובל למסלול ההקפה היום בהצלחה על ידי טיל סויוז," אמר נשיא המרכז הלאומי הצרפתי ללימודי חלל, יאניק דאסקטה.
הטלסקופ ישאר בחלל לפחות לשנתיים בכדי ללכוד כוכבי-לכת אחרים. הטלסקופ יתחיל קודם לסרוק את שביל החלב. לאחר בערך 150 ימים של סריקה, הטלסקופ יעבור לצפות בקבוצת הכוכבים אוריון. כל 150 יום בערך הטלסקופ צפוי לעבור לסרוק אזור אחר בחלל.
הטלסקופ יקח תמונות של אור הבוקע מכוכבים ואז יבדוק אם אותו אור מתעמעם, דבר שאומר בדרך כלל שכוכב-לכת חצה מלפני הכוכב. המדענים מקווים למצוא לפחות 10-40 כוכבי-לכת מוצקים, בנוסף לענקי-גז כמו צדק.
"זה (כוכב-הלכת) יוצר 'רעד-כוכב' ששולח גלים לפני השטח של הכוכב ומשנה את בהירותו. הטבע המדויק של אותם גלים מאפשר למדענים לחשב במדויק את המסה, הגיל וההרכב הכימי של כוכב-הלכת," אמר דובר סוכנות החלל האירופית. "כוכבי-לכת כאלו ייצגו סוג חדש של עולם, שעדיין לא התגלה, שאסטרונומים מאמינים שקיים. בעזרת קורוט, אסטרונומים מצפים למצוא 10 עד 40 כמוהם, ביחד עם עשרות ענקי-גז חדשים."
הטלסקופ מכיל מצלמה, ציוד לתקשורת עם המדענים, מכווני מיקום ומד טמפרטורה.
"קורוט יוכל למצוא כוכבי-לכת מכל הגדלים והסוגים, בניגוד למה שאנו מסוגלים לעשות מהאדמה כרגע. אנחנו מצפים להשיג יכולת צפיה יותר טובה במערכות-שמש אחרות ובכוכבי-לכת. ולבסוף, הוא ירשה לנו להעריך את הסבירות של קיום כוכבי-לכת הדומים לכדור-הארץ ב'שכונת' השמש או רחוק בתוך הגלקסיה," אמר חוקר אחד במיזם, קלוד קטלה.
הטלסקופ שוקל מעט יותר מחצי-טון.
מקורות
[עריכה]- Jenny Percival, "Satellite launched in search for Earth-like planets", הטיימס, 27 בדצמבר 2006
- "Mission guide: Corot", BBC, 27 בדצמבר 2006