מערכת להגנת מטוסי נוסעים של התע"א אושרה לשימוש בישראל
31 בדצמבר 2005
מערכת ה"פלייט גארד" מתוצרת אלתא מערכות, חברת הבת של התעשייה האווירית, להגנה על מטוסי נוסעים, אושרה לשימוש ע"י רשות התעופה האזרחית הישראלית. המערכת אושרה לאחר שנסתיים בהצלחה תהליך ארוך ומורכב של בדיקות, ניסויי טיסה ובחינות רישוי של המערכת. כאמור, רשות התעופה האזרחית אישרה התקנת מערכת ה"פלייט גארד" והפעלתה על גבי מטוסי נוסעים מדגם B-767.
בטקס שנערך ב-29 בדצמבר 2005 במתקני התעשייה האווירית בנתב"ג, העניק מנהל רשות התעופה האזרחית מר אודי זוהר, את מסמכי רישוי המערכת למנכ"ל אלתא, ישראל ליבנת.
מנהל רשות התעופה האזרחית, אודי זוהר אמר בטכס כי, "המערכת שהייתה במקור מערכת צבאית, הותאמה לצרכים האזרחיים, על ידי עבודה משותפת של גורמי התעשייה יחד עם רשות התעופה האזרחית". עוד אמר מר זוהר, כי "הצלחנו לעמוד במשימה, והמערכת עומדת בכל הקריטריונים הנדרשים בתעופה האזרחית. היותנו ראשונים בעולם, המשלימים משימה זו, מהווה הישג גדול מאין כמותו".
מנכ"ל אלתא, ישראל ליבנת ציין כי, "מערכת "פלייט גארד" היא הראשונה מסוגה בעולם שאושרה להתקנה ולשימוש על גבי מטוסי נוסעים. הביצועים, האיכות והאמינות של המערכת הן תולדה של הניסיון העשיר ורב השנים שאלתא צברה בפיתוח, ייצור, אספקה והתקנה של מערכות דומות עבור מספר רב של כלי טיס מסוגים שונים בארץ וברחבי העולם. כמו בנושאים רבים אחרים, אלתא משיכה לשקוד על פיתוח דורות מתקדמים של מערכות הגנה עצמית למטוסים"
עובדיה עלי, יו"ר מועצת המנהלים של התעשייה הצבאית שפיתחה את נור ההטעיה, ציין כי תע"ש פיתחה את הנור המותאם לתעופה אזרחית, על רקע התראות וניסיונות של גורמי טרור להפיל מטוסים אזרחיים. תע"ש השקיעה מאמצים רבים להגדלת בטיחות הנור והתאמתו לתת מענה לאיומי טרור על תעופה אזרחית. כזכור, בעקבות החלטת ממשלת ישראל, שהתקבלה בשנת 2002, נבחרה מערכת "פלייט גארד", מערכת שפותחה והותאמה על ידי אלתא להגנה על מטוסי נוסעים, כמערכת הראשונה שתותקן על גבי מטוסי נוסעים בארץ.
לב המערכת הינו מכ"ם מתוחכם הסורק בקצב מהיר את כל המרחב המאויים סביב כלי הטייס ומגלה אך ורק איומים הנורים לכוון כלי הטיס. מייד עם גילוי האיום מופעלת תוכנית שיבוש המשתמשת בנורים הנפלטים מכלי הטיס ומסיטים את האיום מהמטוס לכוון הנורים. הנורים המשולבים במערכת פותחו ויוצרו בתעשייה הצבאית. הפתרון של אלתא הינו זול, יעיל ובר התקנה על מטוסים מכל סוג שהוא. למעלה מ-200 כלי טיס ביותר מ-15 מדינות ברחבי העולם, הן צבאיים, והן מטוסי אח"מים טסים היום עם המערכות של אלתא. היעילות המבצעית של מערכות ההגנה הללו הוכחה, והן מנעו הפלתם של כלי טיס רבים בזירות לחימה שונות ברחבי העולם. בטקס נכחו גם נציגים בכירים של התעשייה הצבאית, מערכת הביטחון, חברת "אל על" ואיגוד הטייסים.
מקורות
[עריכה]- אבי בליזובסקי, "הודעת התעשיה האווירית על קבלת האישור", הידען, 31 בדצמבר 2005