פריסת הכוח הבינלאומי בדארפור תושלם רק בסוף השנה

מתוך ויקיחדשות, מקור החדשות החופשי

29 בינואר 2008

חיילים ניגרים בדרכם למטוס הרקולס שיטיסם לסודן, במסגרת כוח האיחוד האפריקאי
ילדים במחנה עקורים בדארפור

הכוח המשותף לאיחוד האפריקאי ולאו"ם, שנועד להבטיח את החזרת הסדר לאזור דארפור, עדיין לא נפרס במלואו, והפעלתו בהיקף מלא צפויה לארוך זמן רב. האחראי על משימות שלום באו"ם, ז'אן מארי גואנו, הודיע כי ייתכן שפריסת הכוח תושלם רק בסוף 2008.

הסכסוך בחבל החל בהתקוממות של תושבי חבל דארפור, שהם ברובם מוסלמים שחורים, נגד קיפוח מצד השלטון המרכזי הערבי בחרטום. הממשלה הגיבה באמצעות חימושן והפעלתן של מיליציות הג'נג'וויד הערביות, שביצעו מעשי טבח וגירוש נגד האוכלוסייה השחורה. מספר ההרוגים בסכסוך מוערך ב-200,000 לפחות, ומספר העקורים מבתיהם ב-2 מיליון לפחות.

הכוח המשותף לאיחוד האפריקני ולאו"ם מתוכנן לכלול כ-26,000 חיילים ושוטרים, אך נכון להיום מוצבים בשטח דארפור, שגודלו כגודל צרפת, רק 9,000 איש. הכוח חסר עדיין ציוד הכרחי לביצוע משימתו. ממשלת סודן הציבה מכשולים בדרכו של הכוח, כולל סירוב לכניסת חיילים ממדינות מסוימות ואיסור על טיסות לילה. סודן אף תקפה תקפה שיירה של הכוח לשמירת השלום בדארפור לפני מספר שבועות, כתוצאה מ"טעות בזיהוי" לטענתה.

ארגון אמנסטי טוען שהמצב במחנות הפליטים בדארפור מדרדר וקורא לממשלת סודן לאפשר לכוח הבינלאומי לפעול.

כוח אירופי יישלח לצ'אד[עריכה]

במקביל, הוחלט בישיבת שרי החוץ של האיחוד האירופי לשלוח כוח של האיחוד לצ'אד ולרפובליקה המרכז אפריקאית, שהסכסוך בדארפור החל זולג לשטחיהן. צ'אד וסודן מאשימות זו את זו בסיוע למורדים הפועלים כנגד כל אחת מהמדינות. הכוח האירופי מתוכנן למנות 3500 חיילים, ומטרתו העיקרית תהיה להגן על פליטים דארפורים ועל פליטים מסכסוכים פנימיים בצ'אד, וכן על עובדי הסיוע.

מקורות[עריכה]