שופטי בג"ץ ביקרו הסדר הטיעון עם קצב

מתוך ויקיחדשות, מקור החדשות החופשי

17 ביולי 2007

בדיון בן 10 שעות שערך היום (שלישי) הרכב השופטים המורחב בעניין הסדר הטיעון בין הנשיא לשעבר משה קצב לפרקליטות המדינה מתחו שופטים ביקורת חריפה על הסדר הטיעון. השופטים הרבו בשאלות וטענות כלפי המצדדים בהסדר הטיעון והחוו דעתם כי בתשובות המדינה לעתירות עד כה לא ברור מדוע הוסרו הסעיפים החמורים מכתב האישום כנגד קצב.

הדיון נערך בראשות נשיאת בית המשפט העליון דורית בייניש וארבעה שופטי בג"ץ נוספים. במסגרת הדיון דנו השופטים ב-5 עתירות אשר הוגשו בפני בג"ץ בבקשה לדחות את הסדר הטיעון עליו חתם קצב. השופטים הציעו לעורכי הדין, אשר המשיכו לטעון כי הנימוק לעסקת הטיעון נעוץ בכשלים ראייתים נגד קצב בדבר האישומים החמורים יותר, כי יביאו את חומר הראיות או חלקו בפני בית המשפט.

פרשת קצב למול פרשת רמון[עריכה]

בין השאר עלתה סוגיית הקלון. שופטי בית המשפט העליון שאלו את פרקליטות המדינה מה בדבר השמת קלון על קצב בעקבות עסקת הטיעון. לשאלת נשיאת בית המשפט דורית בייניש, תמהה האם הנושא סוכם בין הצדדים החתומים על העיסקה, ובתשובה ענה עורך דינו של קצב ציון ברוך כי אכן נטען כי אין בעבירות קלון.

הפרשה הושוותה לזו של המשנה לראש הממשלה חיים רמון, אשר הורשע בעבירות מיניות ללא קלון וחזר לכהן במשרות ציבוריות לאחר ריצוי עונשו. השופטת בייניש העירה כי כתב האישום המתוקן אשר יוגש לבית המשפט בעקבות הסדר הטיעון הוא חמור פחות מזה של רמון. הפרשות הושוו זו לזו גם על ידי עו"ד רסלר, המייצג את א' מבית הנשיא, בטענה כי בשתיהן היה מדובר בגרסת המתלוננת למול גרסת החשוד, אך בפרשת רמון הוחלט להגיש כתב אישום ללא עסקאות טיעון.

הפרקליטות: אל לבג"ץ להתערב בהחלטת היועץ[עריכה]

המשנה לפרקליט המדינה, עו"ד שי ניצן, יצג המדינה מול חבר השופטים. בטענותיו אמר כי אל לבג"ץ להתערב בהחלטת היועץ המשפטי לממשלה בפרשה. לדבריו, זהו תפקידו של היועץ המשפטי לקבוע האם ישנו סיכוי סביר להרשעה ולפעול בהתאם. עוד טען עו"ד ניצן כי בניגוד לטענת חלק העותרים, נערך שימוע למתלוננות אשר היו זכאיות לכך ששימוע יערך בעניינן, בטרם נחתמה עסקת הטיעון. על זה הוסיף כי גם אם היו חריגות בנושא זה, אין לפסול את עסקת הטיעון וכי צעד זה יהיה מרחיק לכת מדי.

הדיון לא תם, אך לאחר שעות ארוכות במהלכן התנהל הוחלט להמשיכו במועד אחר אשר יקבע בהמשך. במהלך הדיון הפגינו ארגוני נשים וכן מספר נפגעות תקיפה מינית מחוץ לכתלי בית המשפט כנגד עסקת הטיעון.

ראו גם[עריכה]

מקורות[עריכה]