לדלג לתוכן

שדרות: מטח קסאמים בעקבות פעילות צה"ל

מתוך ויקיחדשות, מקור החדשות החופשי

12 בדצמבר 2007

רקטות קסאם

תושבי העיירה שדרות אך בקושי הספיקו להתחיל בשגרת יומם הבוקר (רביעי), ושגרה אחרת נכפתה עליהם, כאשר מערכת ההתרעה "צבע אדום" הופעלה לאחר שזוהו שיגורי רקטות סמוך לשעה 8 בבוקר. רקטות הקסאם, אשר שוגרו מתוך רצועת עזה אל עבר שדרות וישובי המועצה האזורית שער הנגב, המהווים ישובי "עוטף עזה", המשיכו ליפול במשך הבוקר ועד שעות הצהריים נספרו לפחות 18 רקטות אשר נורו אל עבר שטח ישראל. הרקטות נפלו ברובן בשטחים פתוחים אך מעטות מהן הגיעו לתעודתן וגרמו נזק לרכוש, כמו גם לפציעה קלה של תושבת שדירות מרסיסים.

המטח הכבד, מהחזקים ביותר בחודשים האחרונים, הוא ככל הנראה תגובת ארגוני הטרור ברצועת עזה לפעולת צה"ל אמש באזור. כוחות צה"ל אשר נכנסו לעזור התעמתו עם כוחות פלסטינים חמושים והרגו כ-6 פלסטינים. כמו כן נעצרו ונחקרו עשרות פלסטינים אשר נתפסו בידי כוחות הבטחון במהלך הפעולה. ארגון הג'יהאד האיסלאמי לקח אחריות על רוב הרקטות ששוגרו עד כה. סיבה אפשרית נוספת לעיתוי ולעוצמת המטח היא שהיום אמור להתחיל ההליך המדיני בין ישראל לאבו עבאס, ראש הרשות הפלסטינית, לו מתנגדים ארגוני הטרור הפועלים ברצועת עזה.

בג"ץ נזף במדינה על עיכוב במיגון הבתים בשדרות

[עריכה]
בית מגורים בשדרות; כ-800 מהבתים עדיין לא מוגנו

תגובות לירי ולפגיעות לא איחרו לבוא, ובצמרת הבטחון כינסו ישיבה של פיקוד העורף בנושא, בשיתוף עם רשויות העיירה שדרות, ובאם ראש העיר אלי מויאל. עוד נודע כי הקבינט המדיני בטחוני של הממשלה ידון היום באפשרות לפעולה נרחבת נוספת בעזה בתגובה לירי הרקטות. עם זאת, משלא נראה לטעמו פתרון כלשהו באופק הודיע מויאל בשידור חי לתחנת הרדיו רשת ב' של קול ישראל על התפטרותו מתפקידו. תושבים נוספים אשר התראיינו לכלי התקשורת השונים הביעו אף הם את מורת רוחם מהמצב ומאופן הטיפול בו.

במקביל, בדיון בפני בית המשפט העליון ננזפה היום ממשלת ישראל בכל הקשור לאופן טיפולה במיגון בתי התושבים בשדרות. בתשובה לעתירת התושבים לבג"ץ בדבר מיגון בתיהם, כ-800 במספר אשר נבנו בטרם התגבש איום הקסאמים על העיירה הדרומית, השיבה הממשלה כי עבודת מטה נרחבת מתבצעת כבר עתה בנושא כדי להתאים המיגון לצרכים וליכולות המדינה. עם זאת, בחרו שופטי בג"ץ לנזוף בעיכוב הרב בתהליך, שכן הקסאמים מאיימים על חייהם של התושבים מזה 7 שנים. עד כה לא נתקבלה הכרעה של ממש בנושא, והממשלה עומדת בדעתה כי מדובר בעניין מדיני אשר בסמכותה הבלעדית.

מקורות

[עריכה]